Общество

За спекулациите и НОИ

Заради появилите се спекулативни твърдения, че кметът на Пещера не дава стая на НОИ и за това офисът на осигурителния институт ще бъде преместен, направихме проверка и установихме, че това не отговаря на истината. Не е от полза за никой да дезинформира обществеността.

Служител на НОИ ще продължава да идва в Пещера и да подписва документите на безработните лица. Това е единствената функция, която тази институция трябва да предоставя физически. След въвеждането на електронните болнични, националният осигурител вече не приема документи лично, а само по електронен път, което е намалило драстично обема на работа за офиса тук. Освен това ниската безработица свежда броя на хората, ползващи услугите на НОИ в Пещера до няколко души на седмица.

Пещераинфо научи, че в Панагюрище такъв постоянен офис няма от 2 години, а има изнесено работно място на служител от Пазарджик. В Пещера това е трябвало да стане след местните избори през 2015-та година, но кметът Николай Зайчев е правил всичко възможно да запази офиса. Именно неговите действия са забавили процеса до момента. 

Изнесеното работно място на служителя на НОИ, който ще идва веднъж или два пъти в седмицата ще се помещава в Бюрото по труда.

Коментари