Общество

За конкурса: 20 идеи как да си направите костюм от рециклируеми материали

Снимка: Pinterest
Написано от Пещераинфо

Всички деца от училищата в Пещера вече се готвят за конкурса за костюми и аксесоари изработени от рециклируеми материали, който бе обявен от „Биовет“ в края на март.

Припомняме, че конкурсът ще се проведе в рамките на фестивал „Пъстроцветна Пещера“, награди ще получат всички училища. Те ще бъдат дръвчета, декоративни храсти и цветя, с които всяко училище ще украси и направи още по-пъстър училищния си двор. Фестивалът ще се състои на 27 април, от 11 ч. на пл. „България“ в Пещера. Тогава ще бъдат връчени и наградите от конкурса за „Най-добре зацветен двор“, в който имат право на участие всички жители на община Пещера.

На пръв поглед възможностите за изработка на дрехи и аксесоари от рециклируеми материали изглежда доста трудно, но подобни конкурси вече са правени на много места в страната. Днес ви предлагаме няколко идеи, които могат да ви помогнат да създадете своя костюм или да се вдъхновите за изработката на ориинален аксесоар към костюма. За моделите, които показваме са използвани хартиени чинии, пласмасови лъжици, цветни хартии, балони, полиетиленови торбички и още много други видове материали.

Коментари