Вашите сигнали

За голямата грешка да се довериш и да не провериш

Проверка в Служебния регистър на Изпълнителната агенция по трансплантация показал, че Ахмед Моллов не е получавал ред за трансплантация на бъбрек. Освен това, в ИАТ не били открити данни за извършена трансплантация на 14- годишно дете през цитирания в медиите период.

Много хубаво не е на хубаво, казва мъдрият български народ и е много прав. Така се случи и с историята на Ахмед Моллов. За втори път през последната година ме потърсиха със съдействие да помогна за набирането на средства за неговата бъбречна трансплантация. Проведох дълъг разговор със съпругата му, от който научих красивата история как Ахмед е предоставил реда си на дете. И повярвах. Както винаги съм вярвала, когато някой ме потърси за помощ, касаеща здравословен проблем. Защото за мен здравето не е стока, с която да търгуваш. Не се усъмних в историята. Просто исках по-бързо да разпространя молбата за помощ. И парите се събраха. Изненада ме, че стана бързо, че се събраха много пари. Никога досега не се беше случвало с други кампании, в които съм участвала. И се зарадвах. Всички се зарадвахме. Докато днес не се срещнах с екип на предаването „Господари на ефира“, от които разбрах, че такава история не съществува и аз съм направила най-голямата греша да се доверя и да не я проверя.

Да, Ахмед спешно се нуждае от операция и хората му помогнаха, но съм убедена, че му помогнаха толкова много и толкова бързо именно заради тази история, защото друг път никога толкова бързо пари не са се събирали…

Сега остава въпросът нужно ли беше да ме подвеждат, а аз да подведа другите?

Сигурна съм, че пак щяхме да съберем парите, има хора, които вече имат опит с такива кампании в Пещера.

И,да. Не се доверявайте толкова лесно, колкото мен!

 

В.Ачева

Коментари