Общество

Защо учениците от ПГХВТ Пещера даряват розови гривни?

Написано от Пещераинфо

22 февруари 2023 г. е Световният Ден на розовата фланелка против тормоза в училище

Фланелката и цветът символизират неприемането на тормоз и насилие в училище. Инициатива, започнала през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс измислят да подкрепят приятеля си, като купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

„Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години. „Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.“

Отбелязването на Деня всяка последна сряда от месец февруари ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме, ако разберем, че някой ученик е тормозен от друг. Защото ИМА КАК И МОЖЕМ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯМЕ НА ТОРМОЗА ВСЕКИ ДЕН!

Учениците от ПГХВТ „Атанас Ченгелев“, град Пещера, под ръководството на Лилиана Топчиева, отбелязват Деня като даряват по една розова гривна на свои приятели и съученици от останалите учебни заведения в града ни.

Приканваме всички вас, скъпи приятели и ученици, да споделите начина, по който вие отбелязвате този Ден! Споделете! Нека Денят бъде интересен и запомнящ! А тези, които не знаят за него, нека прочетат и се осведомят!

Не на тормоза в училище!

Коментари