Общество

Защо спира токът в Пещера?

През последните няколко дни в Пещера определено има проблем с тока. защо захранването спира, попитахме ЕВН, ето какво ни отговориха от електроразпределителното дружество:

Здравейте г-жо Ачева,

 

По повод на Вашето запитване мога да уточня, че причините за проблеми в електрозахранването в гр. Пещера в последните дни са в резултат на изкопни дейности на чужди фирми, които не са съгласувани с нас. При тези изкопни работи на няколко пъти са били ударени кабели, собственост на EVN България Електроразпределение, което води и до липса на захранване на няколко пъти.

Първият такъв удар е констатиран на 30 юли 2015г., а последният  на 5 август 2015г. За да се справи максимално бързо с тези аварии, компанията на няколко пъти прехвърля захранването от авариралите кабели на други кабели, което технически е свързано с еднократни превключвания, както е било вчера и днес сутринта. Целта е днес цялата схема на захранване в гр. Пещера да бъде нормализирана, което означава, че са днес са възможни технически еднократни превключвания.   

За съжаление подобни аварии, причинени от фирми, които правят некоординирани с нас изкопи, не са рядко срещано явление, което не само причинява щети по съоръженията, но най-вече води до сериозен дискомфорт за клиентите.  В случая EVN България Електроразпределение е сезирало съответните институциите за идентифициране на конкретните извършители на тези действия довели до липса на захранване.

 

С уважение,

 

Петър Костадинов

Ръководител oтдел Комуникации

Коментари