Вашите сигнали

Защо превръщаме хубавото в кочина?

Пещера.Когато стана ясно, че ще има многофункционална спортна площадка в Пещера, че тя няма да е само проект, и само мечта, се чуха много скептици. Хората изразиха мнение, че няма смисъл да се създаде нещо, което ще бъде съсипано бързо. И стана така, че дни след откриването на това спортно съоръжение, скептиците започнаха да намират много доказателства за своите твърдения. И така оставят нас, оптимистите, безмълвни.

Така изглежда площадката сутрин, преди да са минали чистачите от Общината. Сякаш там не са били хора, които спортуват, а някакви странни личности, идващи от царството на отпадъците. Снимките, които публикуваме по читателски сигнал събуждат много въпроси, но основният ще е- Кой е виновен сега? На тази площадка се събират и малки, и големи. Какъв е примерът, който децата получават – счупена дъска на пейка, изкъртен кош за боклук, фасове, кутии, обелки от семки…Такива ли сме ние? Така ли изхвърляме фасовете в хола си или пък обелките от семки? 

Замислете се…Ако вие не си пазите, това, което обществените организации създават за вас, няма кой друг. Не е възможно да има жена с метла или пазач до всеки от нас, нали? Но всеки от нас би трябвало да има съзнание. Всичко друго обезсмисля създаването на по-добри условия в обществените пространства.

Защото ние, които не замъсряваме не искаме да плащаме заради онези, които са хвърляли фасовете, чашите, бутилките, плюли са семки…

 

Коментари