Спорт

Заради сбиване и конфликтно поведение, ТОПВОЛЕЙ отказа да доиграе мач в Белово

В Белово се състоя втората среща от 1/4 финалите на  Волеймания. Мачът тръгна по сценария като в Пещера. Първия гейм нашият отбор  поведе, но беше настигнат от домакините, играеше се точка за точка и в крайна сметка домакините победиха с 26 : 24. Вторият гейм отново беше оспорван, но нашите момчет допуснаха няколко грешки в атака и с лека подкрепа и от съдиите Белово спечели с 25:21. При 9:7 за домакините в третият гейм запалянко от  беловската публика, която масово ухаеше на алкохол и стоеше до линиите на игрището с бира в ръце, блъсна жена от нашата публика и се получи грозна сцена на сбиване. Отборите бързо потушиха боя, но Пещерци отказаха да доиграят срещата, притеснени за сигурността и здравето на подръжниците си и своето! 
ТОП ВОЛЕЙ  се разрганичава от случката и осъжда подобни ситуации сред публиката. Нашата зала също е малка и публиката също е близо до игрището, но никога не е миришела на алкохол и се е държала коректно с гостуващите отбори и фенове! 
Така, поради отказване да доиграе срещата, пещерският отбор загуби служебно. Двата отбора сега са с по една победа. Предстои трета среща на неутрален терен, в която ще се излъчи победителят и отборът, който ще продължи в борбата за медалите.

 

Димитър Янев

Коментари