Институции

Заради направените инвестиции Кирил Домусчиев вече е почетен гражданин на американския щат Небраска

Написано от Пещераинфо

Председателят на КРИБ г-н Кирил Домусчиев стана почетен гражданин на американския щат Небраска.

Високото признание от управата на американския щат Небраска се дава на г-н Домусчиев заради инвестициите, които прави там и работните места, които създава.

Днес Държавният секретар на щата Небраска г-н Робърт Ивнън връчи на председателя на КРИБ грамота, с която го прави почетен гражданин на Небраска, и златния печат на щата. В почетната грамота, с която се дава титлата, властите на Небраска обявяват, че „той винаги е добре дошъл и го приканват да посещава колкото може по-често щата, да се среща с местните жители и да допринася за развитието и икономическия му растеж“.

В официалния документ се посочва още, че Небраска е „сърцето на нацията, място, откъдето започва Западът и земеделският център на Америка“.

Кирил Домусчиев е най-големият български инвеститор в щата Небраска. Той има заводи в 5 американски щата, сред които и Небраска. Останалата част са в Мисури, Северна Каролина, Арканзас и Колорадо. 

"В нормалните държави хората уважават инвеститорите!", написа председателят на КРИБ в профила си във Фейсбук.

"Докато у нас някои, като правило хора недотам известни и част от нищото, се опитват да принизят успехите на инвеститора до „балкански висоти“, в нормалните държави, част от които се стремим да бъдем и ние, отдават заслуженото признание и уважение на хората, които създават работни места и правят големи инвестиции", коментира изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов.

Коментари