Култура

Започва седмицата на кърменето

Написано от Пещераинфо

Пазарджик.Първата седмица от месец август всяка година е посветена на кърменето! И тази година инициативата продължава и е насочена към всички майки – бъдещи и настоящи с надеждата и идеята, че ще се мотивират да си кърмят децата! Тази година кампанията се провежда под темата „Да поговорим! Кърменето – 3D изживяване“. Основното, на което се набляга, е общуването. Подкрепата за кърменето се състои в три основни измерения: време, място и комуникация! Темата обхваща всички важни въпроси, свързани с кърменето и ползите от него, а частта „3D“ от посланието е директна препратка към глобалните комуникационни канали, с които разполагаме през последните десетилетия – Интернет, мобилни телефони, сателитна телевизия и др., чрез които информацията може лесно и безпрепятствено да достигне на хиляди километри разстояние. Седмицата на кърменето се организира от доброволческите организации Ла Лече Лига и Националната асоциация „Подкрепа за кърмене”. Двете организации са подготвили различни срещи и програми в Седмицата на кърменето. За нашата област те са в Пазарджик:

ЛЛЛ

1 август, понеделник, 18 ч., на Тортата под детската площадка, среща с подкрепата на Ла Лече Лига, тема: “Да поговорим и споделим – кърмачески истории”
3 август
, сряда, 11 ч., галерия Плеяда (тунела при Синегогата), Бебешко кафе, тема: “Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!”

НАПК

3 август (сряда) – 19.00 часа
Кърмаческо парти на Острова, организирано от консултантите по кърмене

4 август (четвъртък) – 17:30 ч.
Ден на отворените врати в МБАЛ – Пазарджик, лекция за кърменето, организирана от консултантите по кърмене

7 август (неделя)
Посещение и консултации по кърмене за родилките в Родилно отделение на МБАЛ „Здраве”

Коментари