Любопитно

Започва реализация на три големи проекта в средното образование

Министерството на образованието започна реализацията на три проекта, които обхващат всички училища в системата на средното образование, съобщи „Дарик“, като цитира началникът на Инспектората по образование Димитър Райнов.
Единият от тях – „УСПЕХ”, е насочен към оползотворяване свободното време на учениците в извънкласни форми. Той ще се изпълнява в 47 училища в областта, сформирани са 520 групи по интереси, в които са записани 6000 деца, или 30% от всички ученици в тези училища. Клубовете са в различни направления и сфери, като например Здравно образование, Предприемачество, Туризъм. Другият проект обхваща само средищните училища и целта му е подобряване качеството на образование. По него се предвижда въвеждане на целодневно обучение до 7 клас и осигуряване на хранене, било чрез кетъринг или чрез столове. Ще бъдат закупени допълнителни учебни пособия, материали и книги, допълни Райнов.
Третият проект е за ученически и студентски практики, насочен най-вече към младежите в професионалните гиназии. Идеята е те да преминат практика във фирми през лятото, като е предвидено заплащане и за учениците и за преподавателите им и за наставници от фирмата. / „Дарик“/

Коментари