Институции

Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов участва в международен форум в Израел

Написано от Пещераинфо

Заместник-министър Стефан Балабанов взе участие в Международен форум по въпросите на противодействието на тероризма в Израел. Международният форум се проведе от 12 – 14 юни 2018 г. в Йерусалим. Целта е обединяване на усилията на различни държави в противодействието и превенцията на терористични заплахи, повишаване на киберсигурността, борбата с радикализацията и други актуални предизвикателства за международната сигурност.

В рамките на форума заместник-министър Балабанов проведе двустранни разговори с г-н Гилад Ердан, министър на обществената сигурност на Израел, и г-жа Кирстен Нилсен, държавен секретар за вътрешната сигурност на САЩ.

По време на заседанието участниците бяха приветствани лично от министър-председателя на Израел, Бенямин Нетаняху. Той подчерта важното значение на сигурността, баланса между сигурността и демокрацията, както и ключовата роля на новите технологии и киберсигурността за посрещане на глобалните предизвикателства.

Събитието продължава с изложба на технологични решения в сферата на сигурността, както и с посещение в Полицейската академия на Израел.

 

Коментари