Политика

Заловиха убиеца на Спас Денин

В късния следобед вчера е задържан 41-годишният Васил Н., предполагаемият убиец на Спас Денин от септемврийското село Ковачево, съобщи „Виделина“, като цитира комисар Стоян Стоянов, шеф на пазарджишката ОДМВР, и зам. окръжният прокурор Васил Малинов. Задържането му стана три дни, след като близки на жертвата разпознаха трупа.
Към момента версията е, че двамата стари познати са се срещнали в пазарджишка кръчма вечерта на 26 срещу 27 декември, после продължили купона в апартамент в центъра на града, където срещата по-късно завършила фатално. Васил Н. е строител, без особени физически данни, без постоянен адрес. Има семейство и деца, с които от години не живее, спи по обектите, на които работи. Засега няма данни да страда от тежко психическо заболяване, но тепърва предстои да бъдат извършени още множество експертизи. Освен материал за кражба, внесен в прокуратурата, срещу него няма данни за други криминални прояви.
Обикновен битов скандал след солидна употреба на алкохол е поводът за жестокото убийство, стана ясно днес, с което отпада версията за престъпление от ревност. Доказателствата срещу заподозрения са повече от красноречиви, освен свидетелски показания са използвани и СРС-та, коментираха Стоянов и Малинов. Те опровергаха и информацията, тиражирана по-рано в медиите, че трупът е бил кастриран. При задържането му Васил е бил обут с обувките на убития. Разчленил жертвата си, за да се отърве по-лесно от тялото, изхвърлил частите в контейнер за отпадъци в близост до мястото на престъплението. Снимките са ужасяващи, каза още прокурор Малинов и отказа подробности, за да не травмира допълнително близките на жертвата.
В началото на идната седмица пазарджишкият съд ще гледа постоянна мярка за неотклонението му. / „Виделина“ /

Коментари