Институции

Зайчев отново с жест към хората с увреждания

Пещера.Кметът на Пещера Николай Зайчев се срещна с членовете на Клуба на хората с увреждания в Пещера. Поводът бе Международния ден на хората с увреждания.

По инициатива на г-н Зайчев за втора поредна година членовете на клуб „Оптимист“, дружество „Надежда“-Радилово, дружество „Вяра“ в Капитан Димитриево и Клубът на хората с психични заболявания, получиха хранителни пакети. 530 човека бяха обхванати от дарението, което включва основните хранителни продукти.

„Хората с увреждания винаги са имали специално място за мен, когато говорим за подкрепа и взаимопомощ. Един хранителен пакет няма да реши техните проблеми, но с този жест искам да усетят, че не са сами, че могат да разчитат на своя кмет и общинското ръководство. Разбира се, помагал съм и преди да стана кмет. Сигурен съм, че ще имат моята подкрепа и когато вече не съм кмет. Това е въпрос на усещане“, сподели градоначалникът Николай Зайчев.

3 декември е обявен през 1992 година от Генералната асамблея на ООН за международен ден на хората с увреждания. Оттогава това е ден за засилване на дискусията по темата за свободния и независим живот на хората с увреждания, за тяхното пълноправно участие в обществото.

Коментари