Институции

Зайчев и Батаклиев участваха в заседание на Областния съвет за развитие на област Пазарджик

Пазарджик.Кметът на Пещера Николай Зайчев и общинският съветник Димитър Батаклиев, представляваха местната власт на състоялото се днес днешното заседание на Областния съвет за развитие на област Пазарджик. На него областният управител Трендафил Величков предложи кметовете на Пазарджик, Панагюрище и Батак за членове на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район.

Кметовете на трите общини ще представляват общините от област Пазарджик в Регионалния съвет за развитие на Южен централен район за следващите четири години.

Работна група към Областния съвет ще следи и подпомага етапите при реализацията на проекта за Високопланински спортно-туристически комплекс „ Сютка”. В групата са включени кметовете на общините Батак, Ракитово и Велинград и експерти от областната и общински администрации.

Сред темите на провелото се заседание бяха и проблемите на ВиК сектора, предстоящата реформа и финансирането на проекти по ОП „Околна среда” и Програмата за развитие на селските райони. Домакин на следващото заседание на Областния съвет за развитие ще бъде кметът на община Септември.

На 15 и 16 декември в град Панагюрище ще се проведе последното за тази година заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, под председателството на областния управител на Пазарджик и с участието на новоизбраните представители от област Пазарджик.

Коментари