Култура Политика

ЖГЕРБ с жест на внимание към учители от града

Пещера.ЖГЕРБ-Пещера събра всички учители от родопския град, които през тази календарна година навършват 60 години. Поводът, разбира се е 24 май, денят, в който ние отдаваме своето уважение на нашите учители.

Гост на тържеството бе народният представител Десислава Костадинова, която поздрави учителите с думите:“Искам да ви благодаря за това, че десетилетия наред вие жертвате личното си време и сте се отдали на това да обучавате нас, а сега и нашите деца. Аз най-добре разбирам какво коства на един учител да поддържа нивото си на преподаване, да бъде близо до учениците си, защото съм дете на учители. Майка ми и днес продължава да преподава. Така че мога само да поднеса своя поклон и благодарност към всички вас“.

Всеки учител получи подарък от председателя на женската структура в ГЕРБ – Славка Чанакчалиева. Тя връчи на 16-те юбиляри по една книга „Каймакъ Чаланъ“, чиито автор е Красимир Узунов, родом от Пещера. „Подаръкът избрахме, защото нашите учители през 2016 година стават на 60-сет, но освен това честваме и 100 години от Първата световна война, а книгата на нашия съгражданин разказва именно за онези героични дни“, сподели Чанакчалиева.

 

Коментари