Култура

Етнофестът отново потапя Пещера в далечни и непознати култури и традиции

Написано от Пещераинфо

Пещера.Етнокултурният фестивал „Култура на бъдещето и бъдещето на културата“ се провежда за пети път в Пещера. В първата вечер днес зрителите имаха удоволствието да видят танцов състав от далечна Индия, щата Пенджап, с ръководител Давиндир Синкх Чина. Имаше и изненада, защото вместо формация от Молдова, своя фолклор демонстрира ансамбъл от град Сарагоса, Испания, с ръководител Анхел Мартинес Касава. Заедно с чуждестранните гости, пред публиката се изправиха и танцьори от Радилово и Капитан Димитриево.

Преди традиционното дефиле за откриване на фестивала, представители на гостуващите групи се срещнаха с кмета на Община Пещера Николай Зайчев. Пред градоначалника те споделиха положително впечатление за Пещера, придобито от туристическа обиколка на града.

Участници и зрители бяха приветствани от кмета, след което публиката се пренесе в различните светове на Индия и Испания.

Във втората фестивална вечер на централния площад „България“ в Пещера ще танцуват състави от екзотично Мали и съседна Сърбия.

 

Коментари