Институции

Екопак подарява куклено шоу на децата в Пещера

Безплатното куклено шоу  „Приказка за юначета с празни тумбачета“ е на турне в 9 български града през май. На 30 май „Театър на приказката – София“ гостува в Пещера. Празникът ще бъде от 10.30 ч. на откритата сцена в гр. Пещера, а при лошо време – в читалището. Инициативата е на „Екопак България“ и се провежда в партньорство с община Пещера.

Очаква се 300 деца от детските градини и началните класове да влязат в ролята на спасители на планетата, които заедно с обичаните приказни герои Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, ще се научат как да разделят по вид отпадъците и кой цветен контейнер се изхвърля всеки вид. Те ще разберат и как хората с действията си могат да помогнат на природата.

След представлението децата ще се впуснат в танци и игри.

Входът е свободен, а всеки  ще си тръгне с подарък – комикс книжка с игри.

Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки.

Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на отпадъци на „Екопак България“.

„Приказки за юначета с пълни тумбачета“ пътува из българските градове пета поредна година. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 7000 деца на възраст от 4 до 8 години.

За Екопак България

„Екопак България“ обслужва население от 2,57 млн. души в  83 общини, в които са разположени 17425 контейнера в три цвята – жълто, синьо и зелено. Компанията оперира с 42 камиона, които извозват отпадъците до 19 сортиращи инсталации. „Екопак България“ е лидер на пазара на управление на отпадъци от опаковки в България с 41.93% пазарен дял.

Коментари