Институции

Екатерина Захариева предлага в бюджета да бъдат включени средства за ремонт на улица в Пещера

Написано от Пещераинфо

Народният представител от Пазарджик Екатерина Захариева е внесла законопроект за изменение на проектобюджета за 2022 г. за финансиране на проекти в общините от Пазарджишка област.

„Въпреки сериозните инвестиции в инфраструктура през последните години, все още нуждите на общините в област Пазарджик са големи. Напълно неприемливо е капиталовите разходи за годината във всичките дванадесет общини в шестата по големина област да са само в размер на 8,6 млн. лв“, съобщи във Фейсбук профила си Захариева.

С настоящето предложение за част от общините са предлага увеличение на капиталовите разходи за проекти, важни за развитието на областта. Предложените проекти са за 10 от общините в област Пазарджик. За предложението е:
Подмяна на ВиК мрежа и асфалтиране на ул. “Симон Налбант” – 2 млн. лв.

„Всички предложени проекти са на ниво пълна готовност за реализация”, подчертава още народният представител от коалиция ГЕРБ-СДС.
Екатерина Захариева посочи още, че средства за увеличение на капиталовите разходи ще има от приходите от събрани косвени данъци, защото оценката на правителството за нивото на инфлация е силно подценена и по мнението на ЕК и БНБ.

Коментари