Институции

Екатерина Захариева и Николай Зайчев проведоха среща в Пещера

Пещера.Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Екатерина Захариева посети днес три общини от област Пазарджик. В община Пещера Захариева се срещна с кмета Николай Зайчев и общинският председател на ГЕРБ Десислава Костадинова. На разговора присъства и областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов.

Пещерският кмет запозна Захариева с намеренията за развитие на района около крепостта „Перистера“. От началото на мандата си Зайчев търси инвеститори, изготвена бе и презентация на възможностите за изграждане на туристически обекти. Гости и домакини се разходиха по главната улица, като градоначалника сподели на Екатерина Захариева, че съвсем скоро сградата на общината ще има нов облик, благодарение на ОП“Региони в растеж“,  а освен това ще бъде играден и съвременен център за работа с граждани.

Преди да дойде в Пещера, Захариева проведе приемна в Пазарджик и гостува на 6-ия рожден ден на единствения  в страната Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с онкологични заболявания.  “Помощта за хората в нужда е едно от най-смислените неща, които човек трябва да направи през живота си. Аз знам, че няма как без помощта на държавата и общината да се случи този център, но истината е че успехите му, помощта му и това, че хората се чувстват добре тук, се дължи преди всичко на екипа, който работи тук. Защото тази работа трябва да се върши със сърце, с любов, безкористно и целта да бъде помощ за всеки, който има нужда“, заяви Захариева.

В отговор на журналистически въпроси Екатерина Захариева заяви, че управляващата коалиция, която след 2 дни ще излъчи кабинет с премиер Бойко Борисов, е създадена по всички правила – първо са били обявени приоритетите, после коалиционното споразумение с механизма за вземане на решения, а най-накрая се обсъжда персоналният състав. Тя подчерта, че ще бъде запазена структурата на кабинета „Борисов 2“ и няма да се създават нови структури.

„Европейският път на развитие на България безспорно е един от най-важните приоритети. Имаме ангажимент за 650 лв. минимална работна заплата и 1500 лв. средна заплата при запазване на икономическия ръст. Предвиждаме още намаляване на административната тежест за хората и бизнеса, както и увеличение на пенсиите.  Още от 1 юли минималната пенсия ще бъде увеличена на 180 лв., а до края на годината – на 200 лв. Ще продължим съдебната реформа“, изброи най-важните приоритети на бъдещия кабинет Захариева.

Народния представител от ГЕРБ посети и Брацигово.

Коментари