Институции Култура Общество

Екатерина Гюзелева : Здравей мило дете!

Написано от Величка Ачева

Пещера. По повод началото на новата учебна година мило послание за този паметен ден са получили деца, които на 16 септември за първи път ще прекрачат прага на школото. Седемнадесет първокласника през 2019/2020 година ще бъдат възпитаници на Екатерина Гюзелева от училище „Михаил Кааролиди“. „За втора, поредна година всеки малчуган получава мое послание, което мисля, че ще докосне сърцето му.“, каза за Пещераинфо г-жа Гюзелева. За прекрасната идея научихме от Зорница Жилева- майка на Борко, бъдещ първокласник. Подобни писъмца възпитаниците на преподавателката получават и в края на учебната година. Публикуваме текста на обръщението на учителката към нейните ученици без редакторска намеса :

Здравей мило дете!

Знам, вероятно не можеш да четеш, но някой възрастен със сигурнощ ще ти прочете тези редове, които са предназначени лично за теб.

Пише ти твоята учителка- госпожа Гюзелева. Възможно е да се вълнуваш от предстоящата наша среща в училище. Разбирам те много добре, защото същото изпитвам и аз. Да знаеш само как се радвам, че ще бъдем заедно и с какво нетърпение те очаквам! Очакват те и твоите нови приятели от I- ви „А“ клас. Предстоят ти толкова интересни неща! Не си мисли, че учението е трудно нещо, защото аз ще бъда до теб и винаги ще ти помагам.

От все сърце те поздравявам с постъпването ти в първи клас!

Ще те чакам на 16 септември, в 8.30 часа в двора на НУ „М. Каролиди“- нашето училище. Помни, скъпо дете, че те обичам и съм щастлива, че ще бъдем заедно!

Твоята учителка г-жа Гюзелева

 

 

 

 

Коментари