Институции Култура Общество

Един концерт: Толерантност, 10 години в ЕС и предстоящото председателство

Пещера.В Деня на толерантността Пещера бе домакин на концерт, посветен на 10 години от членството на България в Европейския съюз и предстоящото председателство на Съвета на ЕС. Мероприятието бе инициирано от Областния управител Стефан Мирев, в изпълнение на комуникационната стратегия за председателството.

Пред пълната зала на НЧ“Развитие“ бяха припомнени трите послания, които България като страна председател отправя, а именно Консенсус, Конкурентоспособност и Кохезия.

„Община Пещера също има своя принос към предстоящото председателство. Логото, което виждате върху всички материали, свързани с него, е изработено от нашия съгражданин Тодор Ангелиев от Радилово. В логото той е вплел трите български символа, които най-добре представят българската идентичност – кирилицата, българската шевица и българският флаг“, припомни кметът Николай Зайчев. Освен това градоначалникът е част от българската делегация в Европейския комитет на регионите, която също има отношение към ангажиментите на нашата страна относно председателството на съвета на ЕС.

Празничният концерт предложи много емоции на зрителите с прекрасните изпълнения на възпитаниците на Елена Баренска от Общински танцов ансамбъл „Славейче“ и певците от Вокална група „Чучулига“, с ръководител Павел Куцев.

 

 

 

Коментари