Спорт

Европейска шампионка по тенис на маса дойде в Пещера

Пещера.Европейската шампионка по тенис на маса Мария Йовкова и четвъртфиналистът от параолимпийските игри в Рио де Жанейро Денислав Коджабашев се срещнаха с кмета на Пещера Николай Зайчев и ръководството на клуба по тенис на маса в Пещера. Талантливите български спортисти посетиха родопския град, за да се запознаят с условията за развитие на спорта. Мария и Денислав изиграха демонстративен мач по двойки с две деца от местния клуб по тенис на маса и обсъдиха идеите за предстоящи турнири, които да се проведат в Пещера. 

Пред малките и големите тенисисти Йовкова и Коджабашев споделиха, че всичко, което са постигнали е плод на много тренировки и силна психика. Двамата не скриха амбициите си да участват на следващите Олимпийски игри, където да завоюват нови медали за България. Денислав сподели, че целта му е да играе както на Олимпийските, така и на Параолимпийските игри.

Мария Йовкова донесе на България първата титла от европейско първенство по тенис на маса за юноши и девойки. Заедно с унгарката Фани Харастович асеновградчанката спечели в неделя златните медали на 60-ото младежко първенство на Стария континент в Гимараеш (Португалия). За последен път на най-високото място на почетната стълбичка в шампионат на Стария континент се качи Даниела Гергелчева пред вече далечната 1990 г.

Денислав Коджабашев спечели златен медал на Световните игри на Международната федерация на спортистите с ампутации и инвалидни колички в Сочи, а на Параолимпийските  игри в Бразилия стигна до четвъртфинал.

Коментари