Вашите сигнали

Д-р Лиляна Кавръкова с обръщение към младите хора

Написано от Пещераинфо

Скъпи приятели, искам да Ви поздравя  с предстоящия празник – Деня  на славянската писменост и култура – 24 май! Ние всички сме свързани  него – бивши, настоящи и бъдещи ученици. Благодарение на буквите ние сме образовани, информирани и осъзнати хора, които сами ръководят живота си.

               Предстои ни един наистина много важен за бъдещето ни избор – депутати за Европарламента.  Особено важен е той за младите, които ще гласуват за първи път, а и за нас  останалите, разбира се. За всеки един от нас е важно да живее достойно в едно по-добро икономически и културно общество. Слез 1989 година вече имаме право на избор. Аз живях и във времето преди това , когато БКП и Пленумът на ЦК решаваха съдбата ни. Имаше  99,9  процента избирателна активност и 101 от тях бяха за  БКП. По същото това време портокалите и лимоните виждахме само на Нова година, бананите само на картинка, а за останалите екзотични плодове не бяхме и чували. Имаше купони и опашки за салам  „кучешка радост“. Повтаряха ни, че Партията ни е изучила. Мен ме изучиха родителите ми, както впрочем и 90 процента от останалите, без партийни привилегии – активни борци, червени звезди, един канал по телевизията и т.н. Не Ви пожелавам да се върне това време!

               Млади хора, отделете един час от времето си на 26 май да упражните правото си на глас, за да решавате сами къде и как искате да живеете! Гласувайте да живеете в Обединена Европа, а не в Евразия или САЩ. Била съм и на трите места – повярвайте ми – Европа е най-доброто място за живот. А тези на възраст, близка до моята, ще помоля да подкрепим младите. Имам двама племенници, които обожавам, и ще гласувам за тяхното бъдеще тук, в една развита, силна, дясна България, член на Европейския съюз.

               Млади хора, в момента Вашето бъдеще е във Вашите ръце! Ние направихме своите грешки – едни емигрираха, други се пуснаха по течението и се залъгваха, че нищо не зависи от тях. И така 30 години от живота ни минаха в преход, в очакване, в надежди. Вече имаме посоката, сега трябва да я следваме. Не повтаряйте  нашите грешки, идете и гласувайте, защото човек прави това, което сам реши. Отговорността за Вашия живот е само Ваша! Дано не се случи след години да си кажете: „Животът е театър, за който не успях да си купя билет“ . Познавам такива хора, жалко е! Животът се дава само веднъж и е прекалено кратък, за да позволите друг да решава вместо Вас. Упражнете правото си на глас, а ние ще сме плътно до Вас, за да Ви подкрепяме. Кажете ясно, че желаете да живеете тук и сега, в България,  и ще работите за нейното икономическо развитие и просперитет.

               Искрено се надявам на 26 май да покажете, че сте хора, които държат здраво юздите на живота си!

               С уважение,

               Д-р Лиляна Кавръкова /човек, на когото му пука за бъдещето на тази държава, на  този град и на хората в тях/

 

Коментари