Вашите сигнали Любопитно Общество

д-р Лиляна Кавръкова: Поредица от кьор фишеци, а мандатът едва започва

Написано от Пещераинфо

Честита Новата 2020 година на всички истински хора от Община Пещера, независимо от партийните им пристрастия или безпристрастия!

Посрещнахме поредната година от календара с надежда за по-добро.Какво ще ни донесе, предстои да видим. Аз си пожелавам да е много, много здрава за всички.

Вече трети месец сме в режим на ново управление, дошло на власт с много обещания за промяна и просперитет. Просперитет, който към настоящия момент се отнася единствено и само за управляващите. Първата задача, с която те се заеха, касаеща добруването на жителите на Община Пещера, бе да вдигнат възнагражденията си с цели 25 процента, осигурявайки добруване през настоящия мандат, но само на себе си. Вече изложих някои факти, продължавам, както обещах, да представям нещата такива, каквито са, а не каквито се опитват да ни ги представят.

Всички помнят критиките, понесени от предишния кмет, че назначава хора „отвън“, „големи специалисти“, както ехидно ги наричаха, че е раздул щата и се правят големи разходи за заплати. И така: Уволниха г-н Вукев, твърдейки, че има поне трима местни кандидати. И хоп – шеф на ВиК от Септември, шеф на ТСУ – от Брацигово. Лошо няма. Висококвалифицираните специалисти са дефицит в световен мащаб. Само дето за едни може, за други – не. Това се нарича двоен стандарт. Апропо, скъпата кола във ВиК, за която реваха, е ударена, но премълчаха и я скриха.

Относно щата: Предишния мандат – 78 щатни бройки. В настоящия дотук 76, без втори заместник-кмет, може би и трети. Излиза 78 на 78. Като добавим и увеличените заплати и съответно осигуровки – поредният кьор фишек, а мандатът едва започва.

Господа управляващи, излиза, че сте заблуждавали избирателите си. Но нищо, те са длъжни да ви разберат, бяхте 8 коалиционни партньори и всеки иска пост.

Гласувахме безвъзмездно отдаване на два спортни обекта. Че те никога не са били възмездни, никога никой не е плащал наем.

За да привлечете внимание върху себе си, се превъзбудихте и съответно филмирахте с коледната украса. Тя си беше съвсем прилична и празнична както всяка година според възможностите ни. Обаче чувахме „очаквайте, очаквайте“. Какво? Дядо Мраз да дойде от Москва ли? И урочасахте елхичките по стълбовете по пътя за Батак, които въобще не светнаха.

Още един се превъзбуди и обърка хронологията. Ружди Мехмедомв, първо кажи браво на г-н Зайчев и екипа му за качествено изготвения проект, по който преведоха 1 млн. и 200 хиляди лева. Когато го реализират и усвоят средствата, тогава кажи „Браво, Данчо!“, както го наричаш. Но и да не стане, спокойно, Николай Зайчев е тук, пак той ще е виновен.

След всичко изброено за себе си правя един- единствен извод: Къпете ги с хладка вода, но не я прегрявайте прекалено, защото неизбежно следва поредица от студени душове и ще изпищим! Известно е че, големите контрасти са вредни за здравето.

И сега към моите „Любимци“ от Facebook: Знам, че ще засвирите изтърканата до болка плоча с грозни обиди, които научихме наизуст, но давайте! Аз ви каня да се срещнем, за да ми обясните откъде ме познавате толкова добре и какво съм ви направила, та изсипвате толкова помия по мен. Аз не съм „уж истинска“, „уж интелигентна“ и не давам лице на заем, заменима съм, но съм неповторима и съм 24 часа тук, в Пещера, за разлика от всички вас. Покажете се, не ми излизайте с получена анонимно по пощата информация, фалшиви профили от сорта Страхил, Карамфил, Джинджифил, Покер, Черен Петър, Стефанов, Сания и прочие, от които избълвахте хиляди лъжи и обиди! Не знам защо не показвате лицата си, та дори и да изглеждате така, че ако ви вържат с въже на моста, ще откраднат въжето, не вас. За мен проблем няма – аз не оценявам хората според външността им. Повече няма да чакам авторите, спонсорите и поддръжниците на чудовището, описано по- горе, да го спрат. Потривахте ръце, подсмихвахте се и се възползвахте максимално. Само че то, чудовището, вече е ваш проблем и много скоро ще го усетите. Да простиш се иска много сила. Аз по принцип съм силен характер, но чак толкова НЕ!

Сега ще ви покажа колко е лесно да нараняваш и то с вашите камъни. Всички вие, взели пряко или косвено участие в това, което ни причинихте, имате близки – родители, деца, внуци и т.н. Представете си следната картинка, пак повтарям, рисувана от вас, е от мен: Една сутрин някой от тях слиза от Аврамови колиби, мръсен, миризлив, крадлив, плешив, с морков в устата, където и да е решил, че му се намира, с кавал в ръката, с походка тип пияна тояга, отиваща на Кироки след дезинфекция. Това е събирателен образ, създаден от вас. Е, как се чувствате?

Винаги съм помагала и ще продължавам, не тъпча, не наранявам и не унижавам хората. Никой не може да го прави безнаказано с мен и хората около мен. За разлика от вас нито съм платена, нито задължена и отстоявам себе си и каузата си. Като отворих думата за кауза – когато споменах храма имах предвид да завършите започнатото, а не да показвате кой колко пари е дал. Има хора, които постоянно влизат в храма, палят свещички, оставят каквото могат – това е тяхната кауза. Други строят параклиси, ремонтират, рисуват- това пък е тяхната кауза и я довършват. Ето това имах предвид. Но на кого ли говоря?

Не мога да съм безучастна, когато някой ме плюе и да си мисля, че ме ръси с одеколон. Дали го правите от злоба, завист, интерес или извратено садо- мазо – удоволствие – проблемът си е ваш. Обаче не съм човекът, върху когото ще избивате комплексите си именно, защото съм стопроцентова македонка. Никога не съм твърдяла, че сте маймуни, вие сте доста по – ниско в еволюцията. На сто процента съм пещерка. Това пък е причина да се вълнувам какво се случва с града и жителите му. Оставам вярна на всички, които са с мен и ми вярват. Пожелавам една благодатна, мирна и спокойна година!

Ваша

Д-р Лиляна Кавръкова

P.S. Понеже непрекъснато говорите за пари, хонорари, подкупи, рушвети питам къде стоите вие, та виждате как аз взимам пари, как г-н Зайчев взе един милион от БИОВЕТ, къде видяхте документите за дължими един милион за корекции по проекти? За нищо ги нямате тези милиони, размятате ги в пространството като… Следващият път, когато ги раздават, се обадете да дойдем и ние, поне да ги видим. Дай Боже всекиму!

Коментари