Общество

Д-р Лиляна Кавръкова: Да подаряваш надежда е привилегия на хора с големи и чисти сърца

Написано от Пещераинфо

Имам  привилегията да упражнявам най – хуманната професия. Ежедневно колегите ми и аз се грижим за здравето на хората. Когато срещнеш погледи, търсещи помощ и надежда, осъзнаваш голямата отговорност, която носиш на плещите си.

Отиващата си 2020 година беше тежка, изтощителна, за някои жестока. В тези трудни моменти и ние самите имахме нужда от искрица надежда. Когато имахме щастието да я получим, всичко лошо остана зад нас. Забравяхме трудностите, умората и безсънните нощи и за пореден път разбрахме, че всичко, което правим, си струва.

Да подаряваш надежда е привилегия на хора с големи и чисти сърца. Имам приятната задача от името на всички здравни работници в Пещера да благодаря именно на такива хора.  Сърдечно благодарим на учениците от Основно училище „П.Р. Славейков“ за изработените над 400 картички, с които ни дариха надежда! Благодарим на родителите им, които са ги възпитали!

Благодарим на учителите им г-н Никола Руков, г-жа Христоскова, г-жа Такева, на медицинската сестра Теодора Гюрджеклиева, че ги учат да ценят и уважават себе си, останалите и техния труд! Благодарим на учениците, които изписаха „Светлина за вас, медици“! Благодарим на всички наши съграждани за това, че нито за миh не се усъмниха в нас и ежедневно ни дават цялата си подкрепа!

Желаем ви много здраве, щастливи моменти и успехи през Новата 2021 година! И нека тя да е първа от много здрави и весели години! Весели празници!

И никога не губете надежда!

С уважение,

Д-р Лиляна Кавръкова

Гр. Пещера

22 декември 2020 година

Коментари