Любопитно Общество Политика

Д-р Лиляна Кавръкова: “Ако те плюят зад гърба ти, означава, че вървиш пред тях.“

Написано от Пещераинфо

Здравейте, слънчеви и разумни хора от Община Пещера,

Завърши един успешен  мандат, след който нашата пълна с колорит община засия в 4 нюанса по-светло. Факт, и който го отрича e сляп, пречи му и не го устройва или за него чашата е винаги наполовина празна. Че се работи много добре се вижда първо – Пещера е една от двете общини с почти нулева безработица и една от трите  с пълно 24 –часово видеонаблюдение в града, селата и селището „Св. Константин“. Второ, кога работата на Общинския съвет е била толкова прозрачна и обсъждана? Години наред пълно затъмнение. И друго- за първи път от години има „Пристигащи“, не само „Заминаващи“. Както казва един много уважаван от мен успял мъж : „ Няма да ги возим с автобуси, а постепенно с обща работа ще ги привличаме в града.“

Ние, българите имаме един много голям недостатък, да не кажа порок. Навсякъде по света се хвалят с природата и постиженията си, а ние  точно обратното-  За лично ползване предизборно развявамe  проблемите си като първомайски плакат, без да ги решаваме. После – заповядайте, елате, върнете се! Това поведение е вредно за всички. Проблемите са за решаване, не за развяване. Имаме много с което да се гордеем. Има обаче и от какво да се срамуваме. Месеци наред се излива помия върху Николай Зайчев. Не стига това, ами започнаха и върху хората около него. Изчаквах досега с надеждата някои от „мислещите“ за хората да застанат с лицето си и да се опита да спре тази шизофренна истерия…Забравете!

Как ще защитавате толкова хора, след като не можахте да защитите десетина? Или както винаги тези, които са с нас – добре, другите – кучета ги яли! Но и те, другите, имат семейства, коя майка би искала да чуе такива гнусотии за детето си и кое дете за родителите си? Тук обаче едни наливат вода във воденицата, други са се снишили, мълчат като комунисти в Дирекцията на полицията, потриват ръце и се молят да сработи системата двама се карат, трети печели.

Надявам се, че баламите са все по-малко и всички много добре помнят единайсетте гласували как си увеличиха заплатите с 20 лева от нашите данъци и за благодарност Техникумът и читалището в с. Радилово на минус, ВиК  за месец с нов началник , след две седмици в отпуск, с  куп аварии и режим на водата, какъвто не е имало от  години. За сведение всички необходими водоноски кметът осигури с помощта именно на „некадърния“ Вукев, който се оказа по – пещерец от много пещерци.

Понеже „Заeка“, както го наричате, не прави абсолютно нищо и е много слаб кмет, лесен за побеждаване, та се обединихте всички – червени, черни, сини, оранжеви, жълти, зелени, пембени – всички срещу него, всички срещу един! Лошо няма. Само че не плюйте него, а кажете какво ще направите вие, но реално!  Защото броихме високи минимални пенсии, безплатни лекарства, ходихме на безплатни детски градини,  обаче безплатен обяд няма, сметката я плащаме всички. Но всяко зло за добро. Както е казал Конфуций: “Ако те плюят зад гърба ти, означава, че вървиш пред тях.“

Мили хора, явно на никого не му пука, че и децата четат Фейсбук, че нечие семейство страда. Моля ви, пресечете тази лудост! Видите ли точка в далечината или куха снимка на профила, задължително зад нея стои куха лейка. Блокирайте я!

Аз няма да ви обещая, че ще обърна реката да тече нагоре, че южният вятър ще задуха от север или че отсечените дървета ще разтворят клони, защото не мога да го изпълня. Мога само да ви уверя, че няма да се променя и ще дам всичко за нашето развитие. Нямам апетити за поста на заместник-кмет, продължавам да съм лекар, това е моята професия и няма да изоставя пациентите си. Само да съм жива и здрава! Не ми приписвайте чужди думи или чужди профили! Не съм нито страхлива, нито жалка, за да се възползвам от някого.  Нямам профил във Фейсбук, но имам никнейм – Сладур.ком и съм готова за разговор с всеки, гледайки го в очите.

Помагала съм на много хора и ще продължавам. Оказа се, че с много хора споделяме общи идеали и ценности. Сега аз имам нужда от подкрепата ви, ако, разбира се, смятате че съм достойна да ви представлявам. В момента съм на точното място с точните хора, защото само добър и силен екип, теглещ колата в една посока, може да успее. Подкрепете ме с бюлетина № 43 и лична преференция № 105!  Вярвайте ми, политиката не е мръсна дума, такава я правят някои хора, попаднали в нея, а те са наша извадка. Моята представа за успешен политик включва следното :

  • Широко скроен човек, без комплекси, стоящ здраво на краката си, с точна представа какво и колко може;
  • Който ползва от езика не само думата „искам“, а от математиката не само действията „събиране и умножение;
  • Който не плува като митничар ( Виж „Тутурутка“);
  • Който не е клонинг на Алф със седем стомаха – докато напълниш последния, първият е вече празен, няма насищане.

Иска ми се ние, българите, да имаме повече такива политици. За наше щастие в общината имаме избор. Само се огледайте! В изборния ден мислете само за едно: дванайсет часа определят четири години от живота. А той е твърде кратък, не можем да си позволим  да губим и миг.

Всичко  казано дотук е вярно, както това, че всяка сутрин слънцето изгрява от изток. Нека си пожелаем повече слънчеви дни! Желая ви много здраве и мъдрост! Бог да е с нас! Той помага на всички, защото е всемилостив.

П.П. Пояснявам – не съм адвокат или любовница на Николай Зайчев или на Звезделин Вукев. Приберете зъбите! Изненадайте ме поне веднъж, покажете собствени качества, а не измислени и приписани на друг слабости!

 

Коментари