Общество

До кога ще продължат снеговалежите?

Написано от Пещераинфо

В началото на новата седмица ще продължи да се затопля, но средноденонощните температури ще останат по-ниски от обичайните. Ще бъде и предимно слънчево.

В понеделник временни увеличения на облачността ще има над Източна България. Във вторник от северозапад ще се появи висока облачност, която през деня постепенно ще се увеличава и вплътнява, до вечерта ще обхване по-голямата част от страната.

Вятърът ще е слаб, на места в Западна България ще е почти тихо; в понеделник ще е от север-североизток, във вторник ще се завърти от запад-северозапад.

През нощта срещу сряда облачността от всички етажи ще се увеличи и до сутринта над цялата страна ще е значителна. Вятърът в Източна България временно ще е от запад-югозапад. В средата на седмицата ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи от дъжд, в планините – от сняг.

В сряда вятърът пак ще стане северозападен и ще се усили, в четвъртък ще се обърне от изток-североизток. Отново ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават.

В петък и събота ще бъде студено, над по-голямата част от страната по-често облачно, с превалявания, вече от сняг. В петък валежите ще са главно в западната половина, в събота ще обхванат цялата страна, като има повишена вероятност на места да са значителни. Вятърът ще остане от изток-североизток, слаб до умерен.

Коментари