Общество

Доброволци ще чистят Стара река

Написано от Пещераинфо

В Пещера доброволци организират почистване на реката. Мащабното почистване се организира от Рибарско сдружение „За Стара река“. За да осъществят идеята си, инициаторите са получили подкрепата на Биовет АД. Ръкавици, чували за смет и транспорт ще има осигурени, изисква се единствено присъствието на ентусиасти, които искат Стара река от Пещера до Батак да бъде изчистена. „Ще чистим стоянките на  колите, както и боклука, който е в реката( в рамките на постижимото). За съжаление природата няма ръце за да събере боклуците от човешката немърливост, а прекрасната река е в окаяно състояние. Сега е момента да покажете, че не сте безразлични към заобикалящата ни простотия“, апелира представителят на сдружението Мариян Христов.

Сборният пункт на акцията по почистване е 9 часа на 8 май на паркинга на Рибката. Не е препоръчително да се водят малки деца, тъй като пътят е натоварен.

Тези които имат желание да присъстват е хубаво да си носят светоотразителна жилетка. 

В края на месец май, началото на юни на въпросната река ще се осъществи мащабно зарибяване.

Не го правим за НАС, правим го за ВСИЧКИ! Реките, язовирите, горите, земята и въздуха е на всички, казва още в апела на Сдружението.

Коментари