Спорт

Добринка Смилянова помогна на пазарджишкия бадминтон клуб

Пазарджик. Драматично разминаване с медалите, но с класиране на четвърто място се завърна „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ от Държавното отборно първенство за мъже и жени смесени отбори. Участие в столичната зала „Европа“ са взели 16-те най-добри отбора от първа лига (четири групи по четири отбора), поясни наставникът на пазарджишките бадминтонисти Неделчо Кесов.

Тимът се класира на четвърто място в България за мъже и жени, като в групата безапелационно побеждава отборите на „Победа” Дупница със 7:0, Русе с 6:1 и „Университетски спортен клуб по бадминтон” София с 5:2 срещи, като така се класира за полуфиналите. Там пазарджиклии отстъпват драматично на Стара Загора с 4:3 срещи, а след това, в спора за трето-четвърто място, не по-малко драматично губи с 4:3 от отбора на „ВИАС”София и остава четвърти. Държавен шампион става Стара Загора, като във финала побеждава Хасково с 5:2 срещи.
Нашето представяне можем да определим като много добро, като за поредна година доказахме,че сме сред водещите клубове в България и сме постоянно между четирите първи, обобщава Кесов.
Той отбелязва завръщането на Стефан Гърев, отличната игра на двойката Илиян Янков/Илиян Стоилов, постоянно доброто представяне на Борис Кесов, както и фактът, че тази година „Бадминтон-скуош клуб“е привлякъл и върнал в редиците си Добринка Смилянова (състезател на пазарджишката школа), дошлата от Германия Калина Георгиева(също от нашата школа), Мария Йорданова, като тенденцията е клубът да разчита само на наши състезатели, доказали се през годините в различните Национални отбори.
Отборът в зала „Европа“ е в състав: Борис Кесов, Алекс Попов, Илиян Янков, Илиян Стоилов, Стефан Гърев, Кристиян Митев, Мария Йорданова, Добринка Смилянова, Гергана Павлова, Калина Георгиева, Михаела Иванова, Дарина Чавдарова.

Коментари