Спорт

Добринка Смилянова и сестри Стоеви са държавните шампионки на България

Написано от Пещераинфо

В двата почивни дни София бе домакин на финалите на Държавното отборно първенство по бадминтон за мъже и жени “А” група. Участие във финалите взеха първите 12 отбора при мъжете и при жените.
Безапелационно, за трети път дамския отбор БСК“Пазарджик“ станаха Държавни шампионки на България.
В групата те победиха отборите на Стара Загора и Гълъбово с по 5:0 срещи и така се класираха за финалната четворка.


Във финалната четворка дамите от пазарджишкия слуб стартираха срещу най-трудният си противник “ВИАС”-София и който победиха с 4:1 срещи. „За отбелязване е, че отборът на “ВИАС” бе привлякъл две състезателки от Франция, като едната е 81-ва в Световната ранглиста за жени.Това не попречи на момичетата да се справят с изключително тежкия противник, късно вечерта в събота, в 23.00 приключи последния мач, коментира треньорът на тима Неделчо Кесов.

В неделя неговите състезателки победиха първо отбор на Хасково с 5:0 срещи и накрая отборът на “Виктори”-София с 5:0 срещи.
Така момичетата за трети пореден път вдигнаха купата на шампионки при жените за 2021 г.

Шампионският отбор бе в състав: Стефани Стоева,Габриела Стоева (спортистки номер едно на Пазарджик за 2018),Гергана Павлова (спортист номер едно на Пазарджик за 2020), Бистра Манева, Добринка Смилянова.
Мъжете на клуба се класираха на пето място,като в групата победиха Бургас с 5:0 срещи и за влизане във финална четворка загубихме от “Виктори”-София с 4:1 срещи.
Мъжете бяха в състав: Стефан Гърев,Илиян Янков,Илиян Стоилов,Борис Кесов,Кристиян Китанов.

Коментари