Общество Спорт

Дневния център за деца и младежи с увреждания ще бъде подпомогнат с 3000 лв., събрани на благотворителен футболен турнир в „Биовет“ АД

Написано от Пещераинфо

Сумата от 3000 лв. за „Дневен център на деца и младежи с увреждания“ в  Пещера бе събрана от служителите на „Биовет“ АД по време на ведомствен благотворителен футболен турнир, който се състоя през почивните дни, съобщиха организаторите и инициатори на събитието – Стоян Антонов, Васил Радев и Михаил Аргиров.

Състезанието се е състояло при пълно спазване на противоепидемичните изисквания, а за публиката са били осигурени предпазни маски и дезинфектанти, въпреки че е спазвана нужната дистанция.

Арена на спортната изява стана площадката за минифутбол в ОУ “П.Р.Славейков“, която е създадена с помощта на предприятието. Всяко от полувремената е било по петнадесет минути, а съдии на срещите е бяха Георги Харизанов от ФК „Свобода 2011“ – Пещера и Васил Тилев, служител от „Биовет“, разказаха организаторите.

В състезанието взеха участие шест отбора, с общо над шестдесет състезатели. Турнирът беше много оспорван, а победител в него стана отборът на ОПК 8, втори се класира тимът на ОПК 4, а призовото трето място бе спечелено от отбор „Администрация“, каза Стоян Антонов. „Четвърти са ГЛС, а на пето и шесто място съответно – ОПК 1 и ДИК 1.“

Амбицията на организаторите е, турнирът да стане ежегоден, като в него могат да се включат и отбори на други пещерски фирми. Целта е по време на провеждането му да се набират средства за благотворителни каузи.

„Интерес към участие имат и много млади хора от града на ученическа възраст, ето защо смятаме, че можем да организираме и Младежки турнир за непрофесионален футбол. В момента в града има две подходящи площадки за спортуване, те са в училищата ОУ“П.Р.Славейков“ и Професионалната гимназия по хранително вкусови технологии. Би било добре да се направи такава площадка и на друго място, защото на стадиона редовно тренират отборите от ДЮШ „Свобода 2011.“ и мъжкият отбор на „Спартак“- Пещера.“, допълва Михаил.

„Към футбола има голям интерес от страна на подрастващите и тази инерция не трябва да се изпуска, спортът е приятно занимание за всички, които освен интелектуално искат да се развиват и физически.“, подчерта Васил Радев.

След приключването на турнира, чието мото е „Защото ние го можем“ е взето решение касите за дарение от терена да се пренесат и в предприятието, за да се събере и лепта от хората, които не са имали възможност пряко да участват в състезанието. Така първоначалната сума от 949 лв. е набъбнала на три хиляди лева. Амбицията на организаторите е турнирът да продължи да се развива и не само по отношение на футбола. С радост ще бъдат приети и идеи за състезания по други видове спорт.

Коментари