Общество Региона

Дневните температури ще са под 0, вижте колко ще продължи студеното време

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Написано от Пещераинфо

В началото на следващата седмица от север-североизток ще нахлуе още една порция студен въздух. Ще бъде предимно облачно, на места, повече в планините и планинските райони, с превалявания от сняг. Дневните температури ще остават под нулата.

Във вторник вятърът в западната половина от страната отново ще стане северозападен, там ще е без валежи, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността; в източната половина вятърът ще е северен, облачността – значителна, на отделни места със слаби превалявания от сняг. Сутринта ще е по-студено, особено в затворените котловини в Западна България, където минималните температури ще са до към минус 15°. През деня ще започне повишение на температурите.

През следващите дни ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, в петък в източните райони – от запад-югозапад. Повишението на температурите ще продължи. Облачността ще е променлива, в средата на седмицата по-често значителна, без съществени валежи. В събота вятърът от северозапад в Дунавската равнина ще се усили, повишава се и вероятността за валежи.

Коментари