Общество

Директорката на гимназията с трогателни думи към зрелостниците

Написано от Пещераинфо

Уважаеми зрелостници на СУ ,, Св. Кл. Охридски“ – гр. Пещера,
Чест и привилегия за мен е да ви поздравя за успешното завършване на средното ви образование. Това е вълнуващ момент за вас. Да завършиш един етап от живота не е край. Напротив. Това е ново начало и днес е първият ден от вашето бъдеще.
От тук нататък на всички ви предстои важен избор, дали да продължите обучението си или да намерите друг път на реализация.
Който и път да изберете винаги помнете, че най – ценното в човешкото ви усъвършенстване е да не спирате да се образовате, да сте постоянни, упорити и отговорни. Запазете най – важните човешки ценности, на които ви учеха вашите учители: добродетел и безкористност, разум и благородство, достойнство, истина и свобода. Това, което ние в училище се постарахме да ви дадем не бяха само знания, но и изграждане на отношение към живота. Научихме ви, че проблемите са неизбежни и че всяка трудност е предизвикателство. Че с труд, упоритост и търпение всяка цел и мечта са постижими. Задачата ни беше не само да ви даваме знания, но и да ви научим как сами да намирате знанието и да го използвате.
Винаги помнете:
Знанието е сила.
Правото на свобода и лично щастие е най – съкровеното човешко право, което всеки разбира по своему.
Днес, светът е пред вас.
Бъдете здрави!
Бъдете успешни!
Изпълвайте мечтите си с реалност!
Повод за гордост.
Отличниците на ДЗИ, които за поредна година доказаха, че когато искаш и можеш, че когато модните течения не са те повлекли към големия град, че когато добри учители са подали ръка… няма значение, че си избрал да завършиш средното си образование в малкия роден град.
Петър Гангов, отличник на випуск 2020/ 2021г. и отлична оценка на ДЗИ по Биология и здравно образование
Акександър Кехайов, отлична оценка на ДЗИ по Биология и здравно образование Хасан Сали, отлична оценка на ДЗИ по Английски език
Скъпи зрелостници, честито дипломиране!

Павлина Начкова

Директор

Коментари