Общество

Динко Кушев: Клубни карти имат и българи, и роми

Собственикът на кафенето, което бе атакувано за дискриминация, Динко Кушев не отрича, че едни и същи артикули се предлагат на различни цени, но подчертава пред "Марица", уточнява че това не е дискриминация спрямо определен етнос. Персоналът е инструктиран да таксува по ниската тарифа лоялните клиенти. Повечето от тях имат карти. Някои обаче са отказали да им бъдат издадени и въпреки това са с преференции – служителите си ги познават и без карта.

„Може би не избрах правилния начин, отчита Кушев. Нормална търговска практика в много фирми е да се лансират редовните потребители. А при нас това в определен момент стана наложително. Не знаете какво става през отпускарските месеци. Изведнъж се изсипват с няколко хиляди души повече в града. Много от новодошлите се отбиват и при нас и всеки иска да бъде обслужен за 2 минути, а сервитьорките не смогват. Не искахме редовните ни клиенти да са недоволни от забавени поръчки, затова се опитахме да направим филтър. На когото му е скъпо, може да иде в други заведения“.

Кушев уверява, че много от ВИП-клиентите му с право да плащат евтино са именно роми, и то не един и двама. По думите му и камерата на телевизията заснела някои от тях, категорично обявили се в негова защита, но тези кадри не били излъчени.

Съдържателят се съмнява, че цялата дандания е вдигната от местен провалил се политик, който сигнализирал адвокатката. На последните избори мъжът не се добрал до място в Общинския съвет  и сега се опитва да печели дивиденти за следваща надпревара.

„Нарушил съм закона от незнание и ще си платя глобата, без да оспорвам, заяви в заключение Динко Кушев. И няма да променя фирмената си политика, защото държа преди всичко на целогодишните си посетители. Тепърва адвокатите ми ще обмислят под каква форма да бъдат преференциите за тях, но такива ще има. Ще се възползват и българи, и роми“.

Коментари