Култура Любопитно Общество

Деца четат на деца

Пещера.По повод националната седмица на четенето учениците от 2А клас при НУ „Михаил Каролиди” посетиха своите по-малки съученици – първокласниците, за да представят пред децата своето „Пътуващо сандъче”, пълно с много детски книжки и приказни герои. Малчуганите с интерес изслушаха приказките „Вълкът и седемте козлета” и „Новите дрехи на царя” и с нетърпение разгледаха книжките на второкласниците.

uchenici_peshetra

„Вест от Африка” и приказки за животни прочетоха двата втори класа на децата от подготвителтата група в НУ „Михаил Каролиди”. През изтеклата седмица трети А клас се вълнуваха с „Приключенията на Пинокио”, а трети Б с „Бяла приказка” от Валери Петров.

В часа по извънкласно четене четвърти Б клас проведоха състезание „Най-добър четец”. Учениците четоха любими откъси от романите „Пипи дългото чорапче” и „Белият зъб”. Кът за любознателните с любими детски писатели създадоха учениците от четвърти А клас.

Срещата с книжките бе изключително емоционална за децата, а за учителите – една малка крачка по пътя за постигане на основната цел на кампанията, обявена от Министерството на образованието – стимулиране на интерес към четенето, информират от НУ „Михаил Каролиди”.

Коментари