Институции Общество

Деца от Пещера бяха на гости на Десислава Костадинова в Парламента

София-Пещера.Деца от НУ „Михаил Куманов“ в Пещера гостуваха днес на народния представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова.

Малчуганите имаха възможност да проследят парламентарното заседание от балкона, лично заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов ги поздрави от трибуната. Възпитаниците на учебното заведение направиха и опознавателна обиколка на Парламента.

„Децата бяха впечатлени, поинтересуваха се за това как се организират нашите заседания, кой решава какви законопроекти да се разглеждат. Разбрах, че това са деца, които са се отличили в учебния процес и това посещение днес е един вид бонус за тяхното старание в училище. Доволна съм, че имах възможност да посрещна и техните придружители от учебното заведение. Трябва да поощряваме подобни визити, защото те позволяват на учениците по-добре да разберат работата на Народното събрание. Днес те научиха историята на държавния орган, който упражнява законодателната власт в Република България. Сигурна съм, че тези деца вече много по-внимателно ще следят репортажите за нашата дейност и ще се интересуват повече за това, което се случва в държавата“, сподели след края на посещението Десислава Костадинова.

В Народното събрание децата бяха придружени от директора на учебното заведение Виолета Паева, класният им ръководител Кристина Чонева, секретаря Гинка Търпова и медицинската сестра Мария Каракънева.

Всички те разгледаха подредената в Народното събрание изложба с репродукции на картини от руски художници, посветена на 140-ата годишнина от Руско-турската освободителна война (1877 – 1878 г.)

Коментари