Институции Общество

Децата от детските градини участваха в „Чудните приключения на сапун и капчица-чиста вода“

Пещера.В периода от 04. 06.2018г. до 08.06.2018г. здравният медиатор – Ася Камберова и секретарят на МКБППМН и социални дейности – Златка Златанова проведоха здравно-образователни срещи с децата от 3 до 6 години от общинските детски градини, под наслов  „ЧУДНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА САПУН И КАПЧИЦА -ЧИСТА ВОДА“,  във връзка с кампания за превенция на Хепатит А и други болести на „мръсните ръце“.

В рамките на инициативата участваха повече от 250 възпитаници от  петте детски заведения в града.

Под формата на ролеви игри с цел придобиване на хигиенни навици, малчуганите научиха какво представляват микробите, как се предават, как да се предпазват от тях, как правилно да си мият ръчичките, дори когато наблизо няма течаща вода.

Като дар – символ на добрата съвместна работа, всяка детска градина получи по един комплект  „Помагало за провеждане на здравно-образователни срещи с деца и родители – „ЧУДНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА САПУН И КАПЧИЦА“  и карти „ЧУДНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА САПУН И КАПЧИЦА“, осигурен от Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори“. С помощта на предоставените нагледни материали, педагозите самостоятелно, по забавен и приятен за децата начин, ще представят и други интересни теми като: „Хигиена на зъбите и устната кухина“, „Грижа за храната и правилното хранене“ и др.

Коментари