Институции

Десислава Костадинова: Надграждайте наученото и пазете знанията си!

Скъпи учители,

мили ученици,

Започва новата учебна година, която ще постави нови предизвикателства пред учители и ученици. Днес у Вас живее емоцията на първия учебен ден, която ще възроди неповторимата връзка между учител и ученик. Заедно Вие ще се трудите, ще предавате и приемате знания, но ще бъдете и приятели. Ще споделяте и мигове извън класната стая.

Днес отново искам да засвидетелствам моето специално отношение към учителите, които за мен са най-важните хора в живота на децата ни, след нас родителите. Вие сте онези, които давате на децата ни познанията, които ги окрилявате да мечтаят за професии и нови простори. За това и нашите усилия, като управляващи, са насочени към подобряване на вашите условия на труд, които трябва да са достойни за достойната ви работа.

Скъпи ученици,

Вие днес създавате своите ученически спомени. Дълги години те ще ви връщат към невероятните мигове в училище. За това бъдете всеотдайни в учебния процес, не се щадете. Днес, Вие полагане стабилните основи на вашето утре!

Най-важни в този ден обаче са първокласниците, които за първи път ще прекрачат прага на училището. За тях ще бие първият звънец.

Мили деца,

Запазете днешния трепет до края, съхранявайте вълнението на първия ден до последния на училищната скамейка!

Първият учебен ден обаче предизвиква смесени чувства у е една много важна група от хора. Това са пенсионираните учители. Онези, които са създавали поколения образовани българи. Бъдете благословени за онова, което сте дали от себе си през годините!

Днес ние честваме двоен празник, защото на 17 септември църквата почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София, като отдава почит на добродетелите.

Ето защо на всички ни пожелавам да бъдем добри, да вярваме, да пазим надеждата и любовта към семейството, училището, цялото ни общество!

Пожелавам Ви успешна учебна година! Надграждайте наученото и пазете знанията си!

 

С уважение:

Десислава Костадинова

народен представител от 13 МИР Пазарджик

Коментари