Избори

Десислава Костадинова: Моите съграждани от Пещера ме питаха – какво ГЕРБ направи за нас?

Написано от Пещераинфо

На финала сме на първата предизборна кампания в страната, която се провежда в условията на пандемия. Въпреки това успях да се срещна и да поговоря очи в очи с много хора. От едни получих подкрепа, от други не. Не ми спестиха и много въпроси. Моите съграждани от Пещера ме питаха – какво ГЕРБ направи за нас? На този въпрос могa да отговоря по няколко начина – емоционално, предизборно и с конкретни факти.
Сега няма да си позволя емоционално говорене, не защото не мога, а защото заставам пред Вас в качеството ми на кандидат за народен представител. На човек, който да ви представлява в парламента, а там не е място за емоции. Няма и да ви говоря предизборно, защото два мандата съм част от най-голямата група в Народното събрание. Затова избрах да отговоря на въпроса с факти, защото както се казва “пред фактите и Боговете мълчат”.
През последните 5 години правителството на Бойко Борисов отпусна близо 6 400 000 лева за 3 важни инфраструктурни проекта в нашата община Пещера. Бяха укрепени 3 свлачища, извършена бе реконструкция на ул.“Хан Пресиян“ – околовръстното шосе, основно бе ремонтиран мостът на река Пишманка в Капитан Димитриево, с което хората от селото вече имат алтернатива на единственото друго такова съоръжение.
Доказахме, че различните власти у нас заедно могат да работят най-добре в полза на хората. Със стойностни и важни проекти по ОП “Развитие на регионите“ санирахме четири ключови сгради – Общинска администрация – Пещера, Общински детски комплекс, Ритуалната зала, сградата на полицията и пожарната в града.
Работихме не само за обновяването на обществените сгради, а осигурихме средства за енергийна ефективност енергийно на повече от 40 многофамилни жилищни сгради.
И тук ще си позволя да припомня, че за първи път в България именно народните представители от ГЕРБ в 43-то Народно събрание стартираха Национална програма за енергийна ефективност, по която бяха санирани 4 блока в Пещера. Тогава нашите опоненти изговориха куп неистини, но днес хората знаят колко полезна е тази програма, която укрепва блоковете, създава повече уют, пести разходи и не на последно място променя облика на градската среда. Сега ние предвиждаме тази програма да продължи. Добрата новина е, че в Пещера вече има одобрени повече 30 многофамилни жилища.
И още факти. По Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. бяха осигурени 1 006 455,57 лв. за реконструкция на ул. „Георги Кьосеиванов“, ул. „Иван Вазов“ и ул. „Изгрев“, а правителството осигури допълнителни средства в размер на над 1 200 000 лв. за подмяна на подземната инфраструктура по тези улици и още две улици в нашия град. А с 94 284,13 лв. по проект одобрен през 2019г. беше изградена спортна площадка в ПГХВТ „Атанас Ченгелев“.
Реализирани бяха множество социални и образователни проекти. Накратко ние влагахме усилия и средства в проекти и инициативи, които носят директна полза за хората. Сигурна съм, че думите ми ще ги подкрепят хората от ЦПЛР-ОДК, които в продължение на години работеха, репетираха и изграждаха таланти в нечовешки условия. Сигурна съм, че зад думите ми ще застанат и младоженците, които днес казват заветното „ДА“ в напълно обновената Ритуална зала. Можем да попитаме и полицаите и пожарникарите за разликата в условия им на труд, както и общинските служители. И не на последно място хората от домакинствата затова, какви са личните им ползи от санираните жилища.
Лично аз така разбирам директната работа, конкретния ангажимент към всеки човек. Защото за нас от ГЕРБ именно хората са най-важни.
Може да сме упреквани за много неща, но нашето правителство не дели общините и предоставя средства на всички, независимо от партийната принадлежност на техните кметове. Това важи и за Пещера, защото хората нямат цвят – всички те са българи!
И може би точно това разделя ГЕРБ от останалите партии – доказали сме, че не даваме празни обещания, че сме отговорни и най-вече че работим!
Заради всичко това съм убедена, че правилният избор в неделя е номер 28 в бюлетината!
Ако прецените, че искате да ме изберете за ваш представител в парламента – подкрепете ме с преференция 117!
Аз съм Десислава Костадинова и обещавам много работа, работа, работа от мен и целия отбор на ГЕРБ!

Коментари