Култура Любопитно Общество

Декември под знака на „Акорди“

Написано от Пещераинфо

Георги Връбчев ще зпочне последния месец от годината с представяне на най-новата си книга „Акорди“ и срещи с читатели. Първата и премиерна среща ще е на 02 декември от 18.30 часа в Литературен клуб „Перото” – София. Навръх Никулден книгата ще излезе по книжарниците. В периода от 7 до 12 декември Връбчев ще участва в Панаира на книгата в НДК.

„Всеки от дните, от 18.30 часа, ще съм там за лични срещи с читатели. След това предстои представяне в Пещера, която се надявам да се осъществи през втората седмица на декември. Първите 100 читатели, поръчали книгата, ще я получат с послание, автограф от автора и подарък – лимитирана серия перо-разделител, изработено от дърво специално за случая. Както и ще получат веднага първия разказ на пощата, от която са поръчали“, сподели Георги Връбчев пред Пещераинфо.

Книгата вече може да бъде поръчана на ozone.bg, предстои същата възможност и в helikon.bg, както и в другите големи книжарници.

 

Сборникът „Акорди” е композиция от житейски акорди с либрето, странстващо в светове на трепет и изпитания, философски енигми, страст, предателства и стилно напомняне, че понякога животът е рокендрол и точно тогава е хубав.
Ще срещнете момиче, което се бори с живота, въоръжено само със своето виолончело и воля за свобода, софийски мускетар, пренебрегнал себе си, за да спаси девойка в навечерието на Коледа, адвокат-мечтател в странен, трескав делник на
Пловдив; ще си припомните, че в събота вечер е нормално човек да бъде съблазнен, ще срещнете природата и хората, Любовта като трепет, като страдание, като чудовищна лудост, Тъгата, която може да ти вдъхне надежда и Свободата, за която и най-тежките окови са слаби.
Истории за нещата от живота, истории за пътя. Пътят напред, пътят назад, пътят към себе си. Жени и мъже в приключението на живота. Някои успяват, други не, трети…зависи от гледната точка.
Съвременна проза, деликатна и сурова, поетична и динамична, разноцветна като самия живот.
Разказите „Коледа”, „Стела”, „Песента на глухара” и „Тъгата” са с награди от Италия и Израел.

Коментари