Вашите сигнали Общество

Дежурните в Спешна помощ Пещера водиха раждане в екстремни условия

Пещера-Пазарджик

Те са хората, с които поемаме първата глътка въздух и често са свидетели на последния   ни дъх. Всеки ден ни натрапват идеята, че те не се справят,допускат много грешки или пък вършат нечисти дела. И така пропускаме повечето от тях – отдадени на професията- лекари, медицински сестри, фелдшери,акушерки. Тази вечер ще ви представим добрата медицинска новина, която събира в едно преживяване и ведин текст медицински лица от Спешна помощ Пещера и МБАЛ"Хигия" в Пазарджик. Историята е на една жена от баташкото село Нова махала,пациентка на д-р Елисавета Генчева от пазарджишката болница. По нататък ще прочетете какво сподели д-р Генчева с нас:

"Пещерци трябва да бъдат горди с тазвечершният екип на Спешна помощ в Пещера – д-р Папазова, сестри Семерджиева и Костова, затова, че в абсолютно екстремни условия, буквално от вратата, водиха нормално раждане на моя родилка от Нова Махала. Ние, с акушерка Величкова, пристигнахме 15 – ина минути след това и довършихме по стандарт ваденето на плацентата и обработката на пъпчето на бебето, но те бяха свършили чудесно първоначалната работа! Ние също защитихме честта на професията и на нашата болница, и на първо място отговорихме на доверието, очакванията и страховете за бъдещето на майката и бебето, на нашата пациентка Сибел!", разказа гинекологът д-р Елисавета Генчева.

Резултатът е здраво момченце и щастливи родители, както и доволни лекари, сестри и акушерки, натрупали още малко опит м своята практика.

Коментари