Институции

Деветокласници от ПГХВТ“Атанас Ченгелев“ с конкурс „Химични технологии“

Написано от Пещераинфо

16 ученици от 9 „Б“ клас от ПГХВТ „Атанас Ченгелев“ в Пещера посветиха конкурс по химия на 80-годишнината от създаването на училището, съобщи директорката Славия Златанова – Григорова.

Възпитаниците на школото се обучават в специалност „Технология на биопроизводствата“, а в конкурса те се представиха разделени на няколко групи. Всеки от тях направи собствена презентация по темата, а оценка на работата им направиха учителите Мария Павлова, инж. Анета Ганева и инж. Цветелина Ринкова – Петрова.

„Всички ученици заслужиха своите награди, а аз мога само да изразя задоволството си от желанието и мотивацията на деветокласниците да работят самостоятелно по зададени параметри.“ – каза г-жа Златанова. „Чрез този конкурс учениците показаха и това, че навлизат сериозно в теорията и практиката на своята бъдеща професия. Благодаря за интереса и на колегите, които гостуваха на събитието – зам.-директорът Рени Камберова, магистър – фармацевтът Светлана Ханина, която е и член на Обществения съвет, Янка Костадинова, учител от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, Фаня Колева от ОУ“П.Р. Славейков“, както и учениците от 8 „Б“ клас от нашето училище, които учат в същата специалност. Благодаря и на участниците за интереса, който предизвика събитието им сред останалите ученици.“ – каза още г-жа Златанова.

Коментари