Спорт

Два медала от Европейското първенство за пещерски състезатели по ракетомоделизъм

All-focus
Написано от Пещераинфо

Състезателите от пещерския клуб „Кондор“ Димитър Вачков и Павел Тилев при мъжете, завоюваха сребърни медали и купи на Европейското първенство по ракетомоделизъм. Отличията бяха спечелени в един от класовете, в които участваха-копие на действителни ракети за височина. Първенството се проведе в румънския град Бузау. В него участваха Русия, Украйна, Германия, Испания, Сърбия, Полша, Чехия, Словакия, Словения, Дания, Италия, Румъния, прибалтийските републики и др., както и със специалното участие на САЩ.

В другия клас-копия на действителни ракети за реализъм, в който участваха с модели СОЮЗ-ТМА, и двамата състезатели успяха да направят успешни конкурентни 3-степенни полети с реалистични ефекти, за което взеха максимален брой точки. Но третият състезател от националния отбор, който не бе от пещерския клуб, но също с конкурентен модел, не успя да направи успешен опит и двата пъти, с което остави отбора на България на седмо място.

Йордан Джинин пък при юношите с модел СОЮЗ-ТМА в клас копия на действителни ракети получи най-висока оценка на стенд и при успешен старт му гарантираше влизане в челната тройка, та дори и златен медал с тази най-висока оценка от стенда, но при старовете мал-шанс не сработи 2-та му степен на модела и след 2-ри успешен опит, но без 2-ра степен с по-малко точки се нареди 7-ми в крайното класиране.

Участието на 3-мата пещерски състезатели стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на Община Пещера, за което най-сърдечно благодарят.

Коментари