Вашите сигнали Общество

Да помогнем на малкия Ники от Пещера

Написано от Пещераинфо

Благотворителен концерт на 21 юни организират ЦПЛР-ОДК Пещера, Община Пещера и приятели в помощ на 8-годишния Николай Янков Гъгов от Пещера.

Детето е с диагноза детски Аутизъм, интелектуален дефицит, DCD (моторна диспраксия) с вродена деформация на ходилата тип –пес плановалгус.

Извършено е оперативно лечение на лявото ходило и предстои втора оперативна намеса на дясното краче.

За подобряване на състоянието му са необходими серия от процедури с ХБОТ (хипербарна кислородотерапия), дълга рехабилитация и допълнителни посещения при терапевти, за които семейството на Ники нямат необходимите средства.

Стотици деца в България страдат от аутизъм. Заболяването е обявено за неличимо, а родителите на такива деца не срещат подкрепа от държавата.

Да бъдеш родител на дете с Аутизъм е голямо предизвикателство, непрестанна борба и ежеминутна грижа!

Нека се обединим в каузата да подкрепим финансово Ники и семейството му, които се нуждаят от средства за диагностика, лечение, рехабилитация, логопедична, психологична, АБА терапия, както и от медицински изделия и помощни средства.

Билети на стойност 15 лв. можете да си закупите от касата на Крепост „Перистера“ или в сградата на ЦПЛР-ОДК гр. Пещера(Младежкия дом).

Подкрепа можете да окажете и на

Дарителска сметка

IBAN BG05 UNCR 7000 1525 3307 03

BIC/SWIFT код на УниКредит Булбанк : UNCRBGSF

ТИТУЛЯР: Николай Янков Гъгов

NIKOLAY YANKOV GAGOV

В концерта ще участват утвърдени изпълнители начело с Тони Димитрова.

Коментари