Общество

Дарителската инициатива на д-р Лиляна Кавръкова подпомогна бъдещите ресторантьори от ПГХВТ

д-р Кавръкова с учениците от ПГХВ"Атанас Ченгелев"
Написано от Добрина Димитрова

            Сърдечен поздрав на всички стойностни хора в Пещера, които, за радост, са много!

            Щастлива съм, че след отминалите светли празници имам възможност да Ви зарадвам с още добри дела!

            Спомняте си дарителската сметка, която открихме, и с помощта на приятели и родолюбиви пещерци дадохме лъч надежда и вяра в доброто на малки и  големи. Благодаря на включилите се Ани Милова, Нурсен Хабибова,  д-р Стоил Апостолов,  д-р Славчо Стоянов! Специални благодарности на  Катя Костова – първата и единствена засега наша съгражданка, подкрепила каузата ни от чужбина. Оказа се, че има и хора, пожелали по различни съображения да останат анонимни. Ще уважа желанието им, спокойно могат да се включат.

            Дойде ред на учениците от ПГХВТ / техникума/ от професията Ресторантьор. Те получиха съдове за готвене, необходими  им за обучението по практика. Предстоят още акции, има още много нуждаещи се и се надявам искрено да има още дарители. Вярвам, че заедно ще продължим да даряваме надежда и усмивки на тези хора. Те искат съвсем малко – жест на внимание и уважение. Това, което виждам в очите им, не може да се сравни с нищо. Именно този пламък ме кара да продължавам още и още… Постоянно си повтарям цитат от известна арабска притча: „ Няма да е винаги така, и това ще отмине!“ Колелото се върти, всеки може да изпадне в нужда. Що за хора сме , ако не си помагаме?

            Още веднъж благодаря на всички, които са с мен, защото заедно можем много!

            Сега малко отклонение :

            Предварително се извинявам за това, което ще напиша по-долу. Ако не беше свързано с опит за опорочаване на нещо толкова свято като иконата „Благославящият Иисус“  /между другото тя, преди да дойде в Пещера, с разрешението на дарителя е била на изложба в Русия/, нямаше въобще да  удостоя с внимание поредния пасквил във Фейсбук. И за да съм точна, аз ще отговоря на едно „нещо“ – слагам го в среден род, защото пише и в женски, и в мъжки и не мога да го определя.  От фалшив профил, бих го нарекла срамен – притежателят му се срамува да се покаже, „ нещото“ се възмущава от „докторицата“ и не може да я гледа. НЕЩО, аз няма да спра да правя добрини заради теб, а ти не ме гледай! Стоя много здраво на краката си  и знам, че не съм красива като Карла Бруни, но съм чаровница и пълна с положителна енергия и ще се снимам. Още повече, че представлявам много стойностни хора. Та на теб, НЕЩО, ще кажа, че по-лошо от човек с комплекси, е такъв с много комплекси. Един безплатен съвет, макар че не те познавам  – застани пред огледалото, виж истината, приеми я и ще заживееш спокойно и в хармония със себе си. В противен случай ще се отровиш  от собствената си  злоба.

Дотук! Много внимание отделих на такъв жалък човек. Пак се извинявам и повтарям, че единствено и само това светотатство ме  провокира.

На слънчеви и позитивни хора, с които се срещам непрекъснато, пожелавам само напред и нагоре! Този град има бъдеще с всички нас, закриляни от покровителя на града Свети Георги и вече благословени от Иисус. Във всичко това се крие надежда за по-добри дни. Искам да поздравя от сърце  нашите съграждани  и приятели мюсюлмани с месеца Рамазан. Ние, жителите на  Пещера, винаги сме живели в мир и разбирателство, без оглед на етническа и религиозна принадлежност. Бъдете живи и здрави и благословени !

 

С уважение,

Д-р Лиляна Кавръкова

М. май 2019 г.

Пещера

 

              

Коментари