Култура

Грипна епидемия от днес. Няма да се затварят училища

Gluten-free Wes Anderson jean shorts iPhone mixtape DIY pickled, narwhal ugh taxidermy chillwave. Sustainable Neutra locavore Etsy put a bird on it, Pinterest post-ironic. Flannel health goth Truffaut crucifix, hella 90's trust fund chambray four dollar.
Написано от Пещераинфо

Грипна епидемия е обявена в Пазарджишка област. Основания за това са справките за силно повишената заболеваемост, представени от болниците в региона и лекарските практики. Най-висока е заболеваемостта в Пазарджик, Пещера и Панагюрище, стана ясно на заседанието.Информацията дадоха представители на здравните заведения в тези градове. Директорът на дирекция „Надзор на заразните болести” в РЗИ, д-р Магдалена Станева, посочи, че през последните две седмици сериозно са се увеличили случаите на остри респираторни заболявания (ОРЗ) и на пневмониите в резултат на настъпили усложнения – от 112 на 10 000 болни преди две седмици, в дните 16-22 януари заболеваемостта вече е 314 на 10 000. Най-много са засегнатите във възрастовата група 15-29 години.

За сега грипната епидемия не означава затворени училища и детски градини. В тази връзка от инспектората на образованието уточниха, че до момента няма данни за извънредно голям брой отсъстващи ученици, което да налага обявяване на грипна ваканция. В същото време по разпореждане на здравното министерство в забавачките се ограничава достъпът на нови деца, помещенията се дезинфекцират редовно и т. н.

Коментари