Култура Общество

Грандиозен концерт на възпитаниците на ЦПЛР-ОДК

Пещера

Пъстър, различен, богат концерт на децата от ЦПЛР-ОДК в петъчната вечер. В момента Центърът за подкрепа на личностното развитие – Общински детски комплекс се посещава от 204 деца. 34 от тях са със специални образователни потребности, а 170 момичета и момчета посещават школите по гайда, пиано, акордеон, народно пеене и танци.

Видяхме познатите талантливи танцьори от ансамбъл „Славейче“, които са част от ОДК. Видяхме нови танци и нови костюми, насладихме се н танците на други народи, но повече се радвахме на нашите народни танци. Чухме много добри изпълнения на народни песни, чухме изпълнения на акордеон. Плени ни 7-годишният гайдар Стоян, с наслада слушахме как пеят 8-годишната Добромира и 9-годишната Чидем.

Няма как да изредим всяко момиче и момче поименно, но всички не направиха горди и ни създадоха чудесно настроение! А за това своя голям принос имат преподавателите Елена Баренска, Ива Ивайлова по пиано и Велизар Цонев- корепетитор и преподавател по акордеон и директорът на ЦПРЛ-ОДК и преподавател Николай Балабанов.

Коментари