Култура Общество

Годишната изложба на ОУ“П.Р.Славейков“ отново показа колко талантливи са децата на Пещера /Видео/

Написано от Пещераинфо

Пещера.В навечерието на 24 май и в рамките на проявите, посветени на 40-годишнината на ОУ"Петко Р. Славейков", талантливи ученици подредиха изложба със свои творби в Художествена галерия "проф.Веселин Стайков". Ученическото творчество е показано в рамките на традиционната годишна изложба на училището. Изложбата бе открита от учителят по изобразително изкуство Никола Руков. И тази година имаше ученици, които бяха отличени за своето творчество.

Това са Рени Коланева, Маргарита Василева, Мария Панева и Клавдия Делчева, която е създала свой комикс с главна героиня Супер Виолина, която вече има и своя кукла, показана в галерията.

Учениците, участващи в изложбата яха специално поздравени от директора на учебното заведение Пенка Христоскова, която не пропукна да акцентира върхе важната роля на преподавателя Никола Руков, който разпалзва любовта към изобразителното изкуства у децата.

Разнообразие от стилове, богатство от цветове и лъхаща детска невинност ще усети всеки, който посети изложбата в галерията.

Коментари