Общество

Гимназията и нейните седмокласници

Написано от Пещераинфо

За учителите най-тъжното и най-радостното събитие е изпращането на един добър випуск.
Най-тъжно е, защото вече няма да виждат усмивките на един клас, няма да са част от неговите тревоги и успехи.

Най-радостно е, защото виждат как са израснали учениците и защото самите преподаватели са част от това израстване.

На 5 юли Гимназията изпрати поредния випуск седмокласници. Свидетелства взеха всички, като от 25% тях имат успех над 5,50.

Гордост и за училището, и за випуска са двете пълни отличнички, които имат и най-висок брой точки на НВО – Елеонора Коралиева (92,50 по БЕЛ) и Лора Хамамджиева (84,50 по математика). Някои от учениците ще останат в Гимназията, други ще учат извън Пещера, но учителите на СУ ще бъдат удовлетворени от всеки техен успех – където и да са.
Тържеството премина стегнато по авторския сценарий на г-жа Нели Славова – учител по БЕЛ. Директорът г-жа Павлинка Шопова-Начкова благодари на родителите, че са поверили децата си на нашия колектив; благодари и на учителите за „здравата и нежна ръка, с която подкрепят учениците в бурите и предизвикателствата на образованието“.
Класният ръководител на VII А г-жа Христина Хаджиева изказа удовлетвореността си, че учениците са я допуснали в живота си и са станали част от нея.

Г-жа Милена Балтаджиева (класен ръководител на VII Б) им припомни, че светът е цветен и усмихнат заради тях самите.
Освен от наградите учениците бяха развълнувани и от един от нашите таланти – Николай Александров изпълни две песни в съпровод на китара.
За учениците предстоят още емоции – кандидатстване за VIII клас и едно лято, което със сигурност ще бъде по-щуро от трите учебни години!

Валентин Стоянов

Коментари