Избори

ГЕРБ се регистрираха първи в ОИК – Пещера

Пещера.Общинската избирателна комисия в Пещера започна работа. Съставът на ОИК, обявен с решение на ЦИК обаче се различава от първоначално обявения. Централната избирателна комисия е коригирала представителството в състава на ОИК поради допусната очевидна грешка при изчислението на най-големия неоползотворен остатък и доколкото няма пълно съгласие по смисъла на чл. 75, ал. 10 от ИК.

Така вместо четирима членове, партията на Борисов има трима, за сметка на ДПС, които ще имат двама, вместо един. Това обаче не помрачи настроението на общинския лидер на ГЕРБ – народният представител Десислава Костадинова, която традиционно регистрира партията първа за участие в местния вот. Костадинова изрази увереност в пълната победа на ГЕРБ на изборите. Припомняме, че кандидат за кмет на община Пещера, от най-голямата партия у нас, е Николай Зайчев.

ОИК вече си има и заместник-председател – това е Стойка Цвеева.Председател на комисията, както по-рано беше обявено е Нина Костова, а зам.-председател Атанаска Гочева.

Коментари